هزار وعده خوبان یکی وفا نکند بروز سندرم ۹۰ درصد در پتروشیمی کاویان

خط لوله اتیلن غرب پروژه ای است که فارغ از لحاظ نمودن ابعادی مانند توجیه فنی و اقتصادی و زمان و اعتبار صرف شده، این روزها به ورطه ای افتاده که ...
خط لوله اتیلن غرب پروژه ای است که فارغ ازلحاظ نمودن ابعادی مانند توجیه فنی و اقتصادی و زمان و اعتبار صرف شده، این روزها به ورطه ای افتاده که بر مجموعه صنعت نفت کشور هزینه افکار عمومی را نیز تحمیل کرده است. گزارش زیر بی هیچ قضاوتی با استناد به اخبار رسمی روند پیشرفت پروژه را مورد بررسی قرار داده است.
در ابان ماه ۱۳۸۱، هیات دولت به منظور رفع محرومیت، ایجاد اشتغال در مناطق کمتر توسعه یافته غرب کشور و تحرک بخشیدن به فرایند خصوصی سازی طی مصوبه ای وزارت نفت را موظف کرد تا یک خط لوله جهت انتقال گاز اتان یا اتیلن از عسلویه و در امتداد استانهای غربی تا آذربایجان با سرمایه گذاری دولت احداث کند . این طرح همچنین شامل یک واحد تولید اتیلن در عسلویه (پتروشیمی کاویان) و پنج واحد پتروشیمی در امتداد خط با سرمایه گذاری بخش خصوصی می شد.
پتروشیمی کاویان در شهریور ماه امسال (۱۳۹۱) حدود ۰.۲۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. مدیران پتروشیمی باختر بیش از ۱۵ ماه است که پیشرفت فیزیکی این طرح را بالای ۹۰ درصد ادعا می کنند. مدت مدیدی است که مدیران پتروشیمی وعده افتتاح این پروژه که به گفته آنها با ظرفیت دو میلیون تن اتیلن درسال بزرگترین الفین دنیاست را می دهند اما باتوجه به عملکرد مدیریتی آن بعید است این پروژه بتواند به این زودی ها با این ظرفیت تولید کند چراکه به وضوح مشخص است این پروژه دچار سندرم ۹۰ درصد شده است. این وعده ها را ملاحظه کنید و منتظر بمانید تا در یادداشت بعدی دلایل بروز این بیماری را در این پروژه به تفصیل بررسی کنیم.
• (۱۶/۵/۱۳۸۶) قرارداد۴۱۰ میلیون دلاری تأمین مالی پروژه پتروشیمی کاویان ( الفین۱۱) در مرداد ماه جاری توسط دکتر مهدی رضوی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک صنعت و معدن و جناب آقای غلامحسین نجابت معاون وزیر نفت ومدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ساختمان مرکزی بانک صنعت ومعدن به امضاء رسید. تسهیلات مصوب این بانک جهت اجرای طرح (الفین ۱۱) بالغ بر ۳۲۳ میلیون و ۳۰۰ هزار یورو معادل ۴۱۰ میلیون دلار است که از محل منابع بند ۷ تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۸۵ کل کشور تأمین شده است . (بانک صنعت و معدن)
• (۲۹/۸/۱۳۸۹) علی بیرقی مدیر اجرایی مجتمع فوق عظیم پتروشیمی کاویان با اشاره به پیشرفت ۸۰ درصدی این مجتمع از پیشراهاندازی آن تا سه ماه نخست سال آینده خبر داد. (منبع خبرگزاری آریا)
• (۵/۹/۸۹): پیشرفت فیزیکی پتروشیمی کاویان هم اکنون ۸۰ درصد است و در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۰ پیش راه اندازی خواهد شد. (منبع آینانیوز)
• (۲۳/۱۲/۸۹): مدير عامل پتروشيمي كاويان از پيشرفت ۸۴ درصدي اين مجتمع خبر داد و خاطرنشان كرد: عمليات اجرايي اين پروژه از سال ۱۳۸۵ آغاز شده و طبق برنامه در نيمه دوم سال ۱۳۹۰ به توليد تجاري محصول اتيلن ميرسد. (خبرگزاری فارس)
• (۴/۲/۱۳۹۰) مهندس عبدالحسين بيات با اشاره به نامگذاري امسال به «سال جهاد اقتصادي» از سوي مقام معظم رهبري خاطرنشان كرد: درسال جهاد اقتصادي مجتمع پتروشيمي اروند به عنوان بزرگترين زنجيره توليد پي.وي.سي جهان، مجتمع پتروشيمي پليمر كرمانشاه، فاز اول خط لوله اتيلن غرب، مجتمع پتروشيمي كاويان، واحد ان.اف سوم مجتمع پتروشيمي بندر امام، اسكله صادراتي مايعات پتروشيمي شماره ۲ بندرماهشهر و چندين طرح جديد پتروشيمي در ساير نقاط كشور راهاندازي خواهند شد. (پايگاه اطلاعرساني وزارت نفت)
• (۲۷/۳/۱۳۹۰) بیات درباره آخرین وضعیت پتروشیمی کاویان اظهار داشت: هماکنون تست و راهاندازی واحد اول این مجتمع آغاز شده است و تلاش میکنیم با دریافت اتان مازاد موجود در منطقه این واحد یک میلیون تنی را راهاندازی کنیم. معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در باره واحد دوم پتروشیمی کاویان نیز گفت: با راهاندازی فازهای ۱۵ و ۱۶پارس جنوبی خوراک اتان مورد نیاز واحد دوم پتروشیمی کاویان تامین میشود. (شانا)
• (۲۲/۵/۱۳۹۰) معاون وزیر نفت (بیات) با اعلام اینکه پیش بینی می شود امسال فاز نخست خط لوله اتیلن غرب از عسلویه تا منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (ماهشهر) راه اندازی شود، تبیین کرد: از سوی دیگر امسال به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی غرب ایران این خط لوله انتقال اتیلن تا استان کرماشناه راه اندازی خواهد شد. (خبرگزاری مهر)
• (۲/۷/۱۳۹۰) مدیرعامل پتروشیمی غلامرضا مستجاب الدعوه پتروشیمی کاویان با بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی برای بهرهبرداری در بهمن ماه امسال آماده میشود. (خبرگزاری شانا)
• (۱۲/۹/۱۳۹۰) عبدالحسین بیات در گفتگو با مهر درباره مهمترین طرحهای در آستانه راه اندازی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در حال حاضر ساخت فاز یکمجتمع پتروشیمی کاویان با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن اتیلن به پایان رسیده است، گفت:پیش بینی میشود ۶ ماه پس از راه اندازی فاز نخست این مجتمع پتروشیمیایی فاز دوم این واحد نیز در مدار بهره برداری قرار بگیرد. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی یکی از دلایل تاخیر در راهاندازی این مجتمع پتروشیمی در منطقه عسلویه را کمبود خوراک اتان عنوان کرد و افزود: با راه اندازی طرح توسعه فازهای ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ میدان پارس جنوبی اتان کافی برای تامین خوراک فاز یک و دو مجتمع پتروشیمی کاویان تامین میشود (خبرگزاری مهر)
• (۲۶/۹/۱۳۹۰) بیات در پاسخ به خبرنگار سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در خصوص نحوه تامین منابع طرحهای پتروشیمی گفت: در حال حاضر منابع مالی ۱۵ طرح و پروژه تامین شده و به صورت مستمر تحت بازنگری و کنترل هستند تا در فضای تحریمی از برنامه های خود عقب نمانند و برخی از آنها چون پتروشیمی اروند، پتروشیمی کاویان، طرح بوتن ۱ جم و پلیمر کرمانشاه آماده ی افتتاح و در شرایط پیش راه اندازی هستند. (سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی)
• (۲/۱۲/۱۳۹۰) مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي در پاسخ به سؤالي درخصوص بهرهبرداري از طرحهاي جديد پتروشيمي در سال جاري تأكيد كرد: هماكنون شش طرح بزرگ پتروشيمي با پشت سر گذاشتن مراحل پيشراهاندازي خود آماده افتتاح رسمي است. وي افزود: پتروشيمي اروند، طرح هوا در پتروشيمي مارون، بوتنيك پتروشيمي جم، واحد پليمر كرمانشاه، پتروشيمي كاويان و فاز نخست خط لوله اتيلن غرب شش طرحي است كه طي روزهاي آينده با حضور مقامات رسمي كشور به مرحله بهرهبرداري رسمي ميرسد. (روزنامه ایران)
• (۱۹/۴/۱۳۹۱) : علی بیرقی امروز در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت راه اندازی مجتمع پتروشیمی کاویان به عنوان بزرگترین واحد تولیدکننده اتیلن جهان گفت: برای ساخت یک مگا پروژه پتروشیمیایی همچون پتروشیمی کاویان به ۴۸ تا ۶۰ ماه زمان اجرایی نیاز است. مدیرعامل مجتمع پتروشیمی کاویان پیشرفت اجرایی این واحد پتروشیمی را بیش از ۹۸ درصد عنوان کرد و افزود: براساس برنامه زمان بندی پیش بینی می شود تا ۴۰ روز آینده اولین خط تولید اتیلن پتروشیمی کاویان راه اندازی شود. (خبرگزاری مهر)
• (۲۰/۴/۱۳۹۱) مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي (بیات) در ادامه درخصوص پتروشيمي كاويان به عنوان يازدهمين واحد الفين كشور گفت: پتروشيمي كاويان در منطقه عسلويه قرار دارد كه خوراك شش واحد پائيندستي را تأمين ميكند. وي ادامه داد: اين واحد پتروشيمي با هدف توليد ۲ ميليون تن اتيلن در سال برنامهريزي شده است.
به گفته وي در حال حاضر پتروشيمي كاويان داراي ۹۸ درصد پيشرفت فيزيكي است كه در دو فاز طراحي شده است. بيات اعلام كرد: واحد نخست اين پتروشيمي با توان توليد يك ميليون تن اتيلن تا شهريور ماه سال جاري به بهرهبرداري ميرسد. (روزنامه ایران)
• (۱۳/۶/۱۳۹۱) مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی (بیات) با اشاره به اينکه خط ۱ طرح پتروشيمي کاويان در هفته دفاع مقدس افتتاح مي شود و خط دوم آن هم تا پايان امسال به بهره برداري خواهد رسيد، گفت: اين طرح پتروشيمي با توان توليد ۲ ميليون تن بزرگترين توليدکننده اتيلن در منطقه محسوب مي شود. (باشگاه خبرنگاران)
• (۱۴/۶/۱۳۹۱) : مديرعامل پتروشيمي کاويان از تکميل ساخت واحد اول توليد اتيلن مجتمع پتروشيمي کاويان خبر داد. (منبع خبرگزاری موج)
• (۷/۷/۹۱) قربان دانیالی مدیرعامل بانک صنعت و معدن گفت به زودی طرح پتروشیمی کاویان افتتاح خواهد شد. فاینانسور این طرح ما بودیم و براساس اطلاعات ما این طرح بزرگترین طرح تولید پلیاتیلن خاورمیانه است. (منبع خبرگزاری موج)
• (۱۲/۷/۱۳۹۱): مدیر نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی (علی محمد بساق زاده) در خصوص آخرین وضعیت ساخت و راه اندازی پتروشیمی کاویان به عنوان بزرگترین واحد تولید اتیلن جهان در عسلویه، توضیح داد: ظرفیت نهایی پتروشیمی کاویان حدود ۲ میلیون تن در سال است که فاز اول این طرح با ظرفیت یک میلیون تن اتیلن تا پایان سالجاری در عسلویه وارد مدار تولید می شود. (منبع خبرگزاری مهر)
درحالیکه به طور مکرر خبرهای انفجار و آتش سوزی در پتروشیمی های کشور به گوش می رسد هیچکدام از مسولین پتروشیمی علاقه ای به پاسخگویی و مصاحبه در مورد آنها ندارند. در مورد این آتش سوزی ها مدیران پتروشیمی دائم می گویند که این مجتمع ها خصوصی شده اند و آنها در برابر آنها مسولیتی ندارند. اما چرا برای افتتاح مجتمع خصوصی کاویان همگی مسول شده اند؟ به نظر باید پذیرفت که پیروزی هزار پدر دارد و شکست یتیم است.
نظرات شما عزیزان: